Köp kattmat och och tillbehör online

Om du har en katt eller flera vet du precis hur tungt det är att köpa säckar med kattmat och kattsand i affären och bära hem dem. Att istället handla online är en smidig lösning. Många tänker inte på att även våra husdjurs mat och tillbehör finns i nätbutiker, utan fortsätter att handla i den lokala mataffären eller djuraffären. Prova istället att köpa online nästa gång och spara både tid och energi. Du får dina varor levererade antingen direkt hem till dig eller till ett utlämningsställe nära dig.

På nätet hittar du de lite extra roliga grejerna som kanske inte finns i din lokala butik. Det finns ett stort utbud av kattleksaker och aktiveringsgrejer som håller din katt sysselsätt. Många innekatter behöver mer stimulans än de får i dag och det finns olika hjälpmedel för att göra det enkelt för dig och givande för katten. Om din katt tycker om mat och godis finns det en uppsjö olika aktiveringsleksaker. Ett exempel är bollar eller cylindrar med hål i olika storlekar (ibland kan du själv reglera hålens storlek) där du öppnar en lucka, stoppar in lite godsaker och stänger luckan. Genom att rulla bollen eller cylindern på golvet kommer godbitarna efter hand att trilla ut. Katten snappar snabbt upp vad den ska göra och är sedan sysselsatt en stund. Precis som i det vilda mår den bra av att arbeta lite för maten. För den mer avancerade katten finns labyrinter och pusselliknande aktiveringsgrejer som även de är självbelönande efter att du laddat dem med godis.

Nätbutikerna, till exempel Arken Zoo, håller ett brett bassortiment av allt du behöver till din katt. Här finns mat från både kända och okända märken, inklusive de sorter veterinären brukar ha till katter med speciella behov. Både torrfoder, blötfoder och olika slags godis hittar du på nätet. Kattsand finns i flera varianter, både sand, strö och kristaller och med olika dofter eller doftlösa. Det är enkelt att jämföra mängd och pris när du sitter hemma vid din dator eller med din telefon och handlar. Kanske brukar du be om hjälp i butiken när du ska välja något, men kom ihåg att samma hjälp går att få via mejl och ibland chatt. Det kan dock dröja lite innan du får skriftligt svar, så prova att ringa om du har bråttom med din beställning.

Många kattillbehör är små och lätta, som borstar, selar och klosaxar. Andra väger desto mer. Till den kategorin hör utan tvekan klösträd och klätterställningar. Det är därför smart att köpa sådana tunga saker via nätet och få leverans direkt hem till dörren. Många butiker erbjuder fri frakt vid köp över 500 kronor och ett klösträd kostar som regel en bra bit mer än så. Var noga med att läsa alla mått i beskrivningen och mät och jämför hemma så att du vet att du får rätt storlek. Då klösträd är utrymmeskrävande finns det ofta inte så många monterade sådana att titta på i affärerna och därför är det lättare att hitta just det du är ute efter på nätet.